top of page

Våra hästar

Lakrits

Född 2013

Ras: Zemaitukai

Storlek/mankhöjd: D-ponny ca 146-148cm

 

Beskrivning:

En ponny som upplevs större på grund av hans härliga stora steg. En vacker individ med sin högresta ståtliga nacke och snälla ögon. Mycket omtyckt av eleverna eftersom han är så snäll. 

 

Tänka på i stallet:

Lakrits är rädd om sina öron och vill helst att man tränsar försiktigt. Blir man osäker kan det vara bra att fråga om hjälp från personalen. 

 

Tips från ridlärare:

Med Lakrits hjälper det om man är tydlig med vägarna samt galoppfattningarna. Han behöver lite framåttänk från ryttaren när det introduceras nya moment, annars är han väldigt snäll.

 

Texas

Född 2011

Ras: Öselponny

Storlek/mankhöjd: D-ponny ca 148cm

Beskrivning:

Hungrig ponny som snabbt äter upp sin mat och vill ha mera! Äter gärna upp all mat han får tag på om han lyckas… 

Texas kan gå väldigt fin i både hoppning och dressyr.

 

Tips från ridlärare:

Texas föredrar att gå i ledet, därför behöver han tydliga hjälper om han till exempel ska gå först. Han anpassar sig snabbt efter ryttarens kunskapsnivå. Med erfarna ryttare springer han gärna på medan nybörjare kan uppleva honom som seg.

 

Princess

Född 2009

Ras: Fjording

Storlek/mankhöjd: C-ponny, 134cm

 

Beskrivning:

Princess är lugn och trygg i stallet. Supersnäll både inne och ute i all hantering. En stjärna i både dressyr och hoppning med lite mer erfarna elever. Hon är den ridskoleponnyn som varit mest framgångsrik på tävlingsbanorna!

 

Tips från ridlärare:

Princess trivs bäst om du rider med mjuk hand, annars blir hon snabbt stark i munnen. Hon tröttnar fort på att rida på spåret, därför är det bra om det händer saker hela tiden. Lite tempoväxlingar, ridvägar och så vidare

Pröjs

Född 2008

Ras: Fjording korsning

Storlek/mankhöjd: C-ponny, 140 cm

 

Beskrivning:

En glad personlighet som är lite tröttare på sommaren och piggare på vintern. Kan vara lite ljudkänslig, speciellt när han har lite spring i benen! 

 

Tips från ridlärare:

Om man inte passar honom sneddar Pröjs gärna i hörnorna samt i ridvägarna. Du behöver vara tydlig i handen då han kan vara stark. Han är stabil i ridningen så han störs inte om ryttaren råkar vingla lite. 

 

Wilda of Adam

Född 2009

Ras: Swb

Storlek/mankhöjd: Storhäst ca 162-165cm

 

Beskrivning:

En storhäst som passar in i de flesta grupper på olika nivåer. Duktig på att hoppa och en bra övergångshäst från ponny. Uteritterna blir ibland lite för roligt, då kan hon ta sig ett litet skutt. 

 

Tips från ridlärare:

Wilda är lite lång i kroppen, får hon själv bestämma är hon gärna lång och låg i formen. Det är upp till ryttaren att rida ihop och lägga henne i den formen man anser passar. Hon kan bli lite passiv. det är bra om ryttaren tänker lite framåt. 

 

Blue Belle

Född 2008

Ras: SWB

Storlek/mankhöjd: Storhäst ca 165-170cm

 

Beskrivning:

Uttrycksfull häst med starka åsikter,  mot både andra hästar och människor. Hon är ledarhästen i sin hage och bossar gärna runt de andra.  Görs bäst ordning i gången. Supertrygg i ridningen och beter sig sällan överraskande under lektionsridning. 

 

Tips från ridlärare:

Belle har taktfasta stora gångarter och har en tendens att bli lite seg. Hon är stadig och påverkas inte så mycket om ryttaren råkar göra fel. Hon går som bäst om man tänker mycket framåt och har en mjuk hand. 

 

Diva

Född 2013

Ras: Lettiskt varmblod

Storlek/mankhöjd: Storhäst ca 160-165cm

 

Beskrivning:

Stor favorit bland eleverna eftersom hon är så anpassningsbar. Kan bära nybörjare lugnt och fint eller vara pigg med erfarna. Väldigt snäll och gör alltid sitt bästa. 

 

Tips från ridlärare:

Ridlärarna vill hälsa att Diva är en ängel och det inte finns alltför mycket att tipsa om.

Hon har ett stort reglage i gångarterna och har lätt för tempoväxlingar. Hon är med dig hela tiden och väldigt snäll. 

Sandorina

Född 2015

Ras: Lettiskt varmblod

Storlek/mankhöjd: Storhäst ca 160-165cm

 

Beskrivning:

En häst som alltid går framåt med taktfasta gångarter. Sandorina är trygg på lektionerna och är oftast täthäst på uteritter eftersom hon är så modig. Hon är robust byggd och skadar sig sällan. 

 

Tips från ridlärare:

Sandorina är lite extra känslig för hand- och vikthjälper. Hon är något överbyggd bak och “puttar” fram ryttaren i traven, något man kan behöva vänja sig vid. Hon har svårt för galopp på böjt spår och behöver då lite extra stöd från ryttaren. 

 

Flinga

Född 2006

Ras: Okänd

Storlek/mankhöjd: 152. 

 

Beskrivning:

Flinga har jobbat på High Chapparll men var lite för ljudkänslig så hon kom till oss.

Tycker att hoppning är väldigt roligt och kan busa lite. Väldigt trygg och stabil i dressyren. Hon kan ridas av både stora och små. 

 

Tips från ridlärare:

Flinga blir väldigt fin om man vågar trycka på lite. Hon kan bli skänkeldöv, det är därför bättre att säga till en gång ordentligt än flera gånger lite grann. Hon är en häst man gärna rider barbacka, hennes gångarter är som gjorda för detta.

 

Helmer

Född 2011

Ras: Halvblod och Nordsvensk

Storlek/mankhöjd: Storhäst ca 165cm

 

Beskrivning:

Helmer är stor och lite grövre på utsidan, men känslig på insidan. Man märker inte av kallblodet i honom när han rids. Vill gärna ha sin mat fort på morgonen och bankar om det går för långsamt!

 

Tips från ridlärare:

Helmer vill gärna ha en mjuk och stabil hand. Det är bra att hålla koll på takten, annars rinner han lätt iväg. Favoritsaken i världen är inte att gå först, då kan ett långt spö vara bra!

Diamond

Född 2011

Ras Lettiskt varmblod

Storlek/mankhöjd: 150-155cm

 

Beskrivning:

Om du hör ett litet tjut när du är i stallet är det säkert Diamond. Han nosar gärna på alla hästar, ångrar sig efter några sekunder och måste skrika lite. Han är också stort fan att banka på sin boxdörr, om han är missnöjd. Väldigt modig ute och viker sällan av från uttänkt väg.

 

Tips från ridlärare:

Diamond smakar gärna på rumpan på hästen framför om man kommer för nära, så ha ett litet extra stort avstånd. Han är känslig för vikthjälperna och går bättre med en ryttare som är stadig i sin sits. Lite känslig i dåligt väder, då  kan han tycka vissa ljud är lite otäcka. 

Shellby

Född: 2019

Ras: Ridponny, Shire och Tinker

Storlek/mankhöjd: Storhäst, ej slutmätt.

 

Personlighet:

Under utbildning och inridning av personal. Personalen tror att Shellby är en häst som tänker och känner mycket. Ibland blir hon lite orolig, men känns som en smart häst och lär sig saker snabbt. 

Trixie

Född: 2019

Ras: Ridponny, Shire och Tinker

Storlek/mankhöjd: Storhäst, ej slutmätt.

 

Personlighet:

Under utbildning och inridning av personal. Personalen tycker att Trixie tar det mesta med ro. Hon har inte så bråttom i livet, så länge hon är tillsammans med sina syskon. 

 

Kira 

Född: 2019

Ras: Korsning Ridponny, Shire och Tinker

Storlek/mankhöjd: Storhäst, ej slutmätt.

 

Personlighet:

Kira rids in och utbildad av personal. Hittills tolkar personalen Kira som en glad och framåt häst. Hon tycker det mesta är kul, men vill snabbt göra något nytt istället. Trygg i sig själv och lär sig saker fort.

Frodi

Född 2003

Ras: Islandshäst

Storlek/mankhöjd: 

 

Beskrivning:

En häst som tycker uteritter är det bästa som finns. Snäll gamling som kan få upp farten rejält när han har kul!

 

Tips från ridlärare:

Eftersom Frodi är en islandshäst har han fler gångarter än våra andra hästar. Han behöver därför ett lite högre tempo för att hålla traven. Han går som bäst när han inte bara går i ledet. Tycker han att det skulle bli lite tråkigt stannar han gärna. 

 

 

Daisy

Född 2011

Ras: Tinkerkorsning

Storlek/mankhöjd: C-ponny ca 130-135cm

 

Beskrivning:

Dunderponny! Hon är lite förvirrad kring bommar, men det är också det enda. Hon gör allt du ber henne om och lite till. Passar man storleksmässigt kan alla rida henne! 

 

Tips från ridlärare:

Daisy är framåt och känslig, men supersnäll. Hon springer gärna in i galoppen. Man behöver hålla i henne mer än man tror för en snygg fattning.

IMG_1880.JPEG
IMG_1969.JPEG
IMG_1282.JPEG
IMG_2188.JPEG
IMG_0961.JPEG
IMG_1297.JPEG
IMG_1147.JPEG
IMG_0889.JPEG
IMG_1585.JPEG
IMG_1573.JPEG
309264763_2223514791160353_7849107666368333361_n.jpg
4703034547460729030.jpg
309158439_639465757589380_4540998576075584051_n.jpg
bottom of page